гр. Софиякв. Хладилника, ул. Банат 17

Пробен грим и необходим ли е?

Какво представлява пробния грим?

Пробният грим по същество не се различава от грима, който ще получите в деня на Вашата сватба или бал. Разликата е там, че по време на пробния грим имам  възможност на спокойствие и без бързане, да обсъдя с Вас всички детайли по визията Ви. Да разбера какво Ви харесва и какво не, както и да опозная Вашият уникален стил и темперамент.

Пробен грим е само и единствено пълния грим. Чувала съм най-различни истории на клиенти относно  “пробен грим” - гримиране само на едно око, половин лице, само маркиране и тн.. Ако ще се прави пробен, то нека той да бъде пълен и да си свърши реално задачата, а именно да бъде своебразен “test drive” на вашият празничен грим. Защото "едно око", "половин лице", едно маркиране реално не носят никаква полза. Нито вие се виждате със своя грим, нито аз получавам така ценната информация как се е държал гримът.

Задължитен ли е пробният грим?

Не, разбира се. Но винаги когато имате важно събитие силно го препоръчвам. 

Ако не познавате гримьора, на когото сте решили да се доверите, то най-добре си спестете неприятни изненади и си организирайте пробен грим.

Ако сте редовни клиенти и познавате добре работата на гримьора, но искате да експериментирате със стиловете, то пак би било желателно да организирате пробен грим. Все пак е важно човек да се види, защото понякога не всеки успява да се възприеме с всяка една визия.

Защо е важен пробния грим?

Пробният грим е изключително ценен, тъй като дава възможност да се обсъдят всички  важни детайли, за да мога да удовлетворя максимално желанията Ви и да създам грим, който да завърши визията Ви.

По време на пробния грим имам възможност да се запозная със спецификите на кожата Ви, да преценя формите и обемите на лицето Ви. Това ми помага да подбера най-подходящите продукти и да ви предложа техниките, които ще Ви отиват.

Обратната връзка, която получавам от Вас след пробния грим е безценнa.

Освен всичко това пробният грим е чудесна възможност да видите как и с какви продукти работи гримьорът, както и да тествате трайността на грима, който ще получите.

Но може би най-важното е, че виждате грим визията си такава, кавато ще бъде в деня на събитието.

Няколко допълнителни съвета от мен:

  • Опитът ми показва, че пробните гримове винаги отнемат повече време - обсъждат се типа кожа, цветовете на рокли, бижута и аксесоари, както и нюанси на пигменти, сменят се червила и глосове за устни. Това не трябва да Ви притеснява, нормална част от процеса е и помага изключително много на гримьора да се ориентира в предпочитанията Ви. Съветът ми е да отделите достатъчно време в уречения ден и да се насладите на грима.

  • Задължително помолете гримьора да ви снима, за да можете да огледате добре визията си и на другия ден.

  • Ако има много време до официалното събитие, то уверете си, че гримьорът си е отбелязал какви точно продукти е използвал. Не препоръчвам да се прави пробен грим прекалено рано, защото кожата се променя през сезоните (а понякога и желанията ни). Най-добре е да организирате пробния грим в рамките на месец преди събитието, когато вече ще имате абсолютно ясна и изчистена представа за визията си.

*Ако за първи път посещавате професионален гримьор и не знаете как да се погдотвите, то може да погледнете тук.

   

Последно от блога

Ламиниране на вежди -  безопасната алтетнатива на микроблейдинга ли е?
Ламиниране на вежди -  безопасната алтетнатива на микроблейдинга ли е?
This is a text snippet of the article. You can add short text here or remove the text and leave it blank.
Jun 06, 2024
Ламиниране на мигли
Ламиниране на мигли
This is a text snippet of the article. You can add short text here or remove the text and leave it blank.
Jun 06, 2024
Грим за бала според цвета на роклята
Грим за бала според цвета на роклята
This is a text snippet of the article. You can add short text here or remove the text and leave it blank.
Mar 17, 2022
10 актуални идеи за сватбен грим
10 актуални идеи за сватбен грим
Да изберете перфектния сватбен грим за вашата сватба може да бъде трудно решение. Всички стилове, варианти и трендове могат да се окажат доста...
May 09, 2022
Как да запазя час за абитуриентски грим?
Как да запазя час за абитуриентски грим?
Подготвих специално тази кратка статия, за да съм полезна на момичетата, на които предстои да запазят грим за своя бал. Кое е първо? Прическа...
Mar 01, 2022
Запишете се за нашия бюлетин